31 May 2009

BALLI, YULAFLI SÜZME YOĞURT (10.AY)

Öncelikle başlıkta balı görüpte "aaaaaaaaa olmadı" demeyin hemen. Siz bala alternatif hemen üzüm veya dut pekmezini karıştırıverin yoğurda.

HALAMI ÖZEL YİYECEKLER DİYENLERE NOT: Tamam benim sıpa 20 kocaman ayı devirmiş olabilir ancak hala ona özel yiyecek yapmalarım devam ediyor. Hala katı yiyecekler yemiyor, pütürüklü herşeye karşı midesi 2 saniyede tepki verebiliyor olabilir ne yapayım? Nasılsa ömrü sürekli püre halindeki sıvı gıdaları tüketerek geçmeyecek değil mi!!!! O da bir gün mis gibi kızarmış köftenin güzelliğini fark edecek :) Sağlığı yerinde olsun da katı yiyecekler yerinde dursun değil mi...

Süzme yoğurdu annem İneboludan getirdi. Hazırlar gibi kesinlikle değil, lezzeti mükemmeldi. Her gittiğinde mutlaka yoğurt, tereyağ, tuzsuz lor ısmarlarım, bahçeden de ısırganlar, naneler ve bodanlar itinayla toplanıp getirilir.Bundan sonra Metehan'ın yoğurdunu gerektikçe "Kasımpaşa Kastamonu Pazarından" almaya karar verdik. Bakalım ne kadar süre bu karara uyacağız :)

Malzemeler:

3 çorba kaşığı süzme yoğurt

Ilık su (yoğurdu açmak için)

2 Çorba kaşığı yulaf ezmesi

1 tatlı kaşığı süzme bal (bal da İnebolu'dan) (1 yaş altı için kullanmayın ve dilerseniz pekmezi tercih edin)

1 çorba kaşığı yıkanıp süzülmüş siyah üzüm kurusu

1 orta boy muz


HAZIRLANIŞI:

Öncelikle biraz ılık su ile yoğurdu açın. Sonra tüm malzemeyi kaseye alın ve blendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.

Eğer bebeğiniz yemekte zorlanmıyorsa parçalamadan, muzu biraz çatalla ezmek suretiyle malzemeleri karıştırırsanız çok daha iyi olur.
Dilerseniz içine birazcık ufalanmış ceviz de katabilirsiniz.

Afiyet olsun.
***Böyle hafif bir öğünden sonra siz de bizim gibi havanın güzelliğinden istifade şöööyle parklara doğru gidip koşturun ve MAA (kedi) ları kovalayın. Oğlumun burdaki pozu nazar bozu olsun artık :)
İyi haftalar...

3 yorum:

müjde dedi ki...

Adam olmuş artık Metehan Beyimiz.Maşallah canım.

hanimelipasta.com dedi ki...

teşekkürler canım. Ee hoş geldin şekerim. Ben de senin blogta geziyordum :)Hani mail adresi verecektin??

meldi dedi ki...

Hulya benim oglumda "ma" hecesini kullanıyor ama kedi degil kalem için. Maaa dedimi hemen kalemi bulup getirmeliyiz :) Gerçi kedide yakın sayılır "mannee"

Bu ararda bu tarifede bayıldım en kısa zamanda deniyecegim. yulaf çok güzel biir tahıl kurabiyesini de yaotım oda çok güzel oldu.