23 May 2009

LABNELİ MIHLAMA (10.AY +)

Herkese uzun bir aradan sonra merhaba. Gerçekten çok özlemişim yazmayı. Başlamadan önce anneler gününde güzel dileklerini ulaştıran tüm blok dostlarına teşekkür ederim ve geç de olsa tüm annelerimizin anneler gününü kutlarım.
Ayrıca geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Türkan Saylan hocamıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Beklenen bir son olsa da böylesine kıymetli ve özellikle kızlarımız üzerinde emeği olan bir insanı kaybetmek çok üzücü. Abuk sabuk polemikler yaratanlara geçenlerde Ahmet Hakan'ın köşesinde yazdığı tek bir cümlenin suratlarına şamar olacağına inanıyorum;

Eğer küçük bir kız çocuğunu tacizle suçlanan Hüseyin Üzmez, öteki dünyada altından ırmaklar akan cennette ağırlanacaksa... Ömrünü küçük kız çocuklarının eğitimine adamış Türkan Saylan varsın o cennete gidemesin..."

Nur içinde yat Türkan Hoca, Allah inşallah bana da bir okul yaptırmayı nasip eder, o kadarına elveremezsem bir fen laboratuvarını yaptırmayı nasip etsin...

Gelelim uzuuuunca bir süredir arşivde bekleyen tarife. Daha önce de mıhlama tarifi vermiştim. Peynir varmıydı hatırlamıyorum, dönüp bakmaya da üşendim... İyisimi ben tarifi yenilemiş olayım.

MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı tereyağ
3 tatlı kaşığı mısır unu
1 su bardağı süt
1 fiske tuz (1 yaş +)
3 çorba kaşığı labne peynir veya tuzsuz lor veya beyaz peynir

YAPILIŞI:

Tereyağı tavada eritin. Mısır ununu döküp çok az kavurun ve sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için çırpın.
Dilerseniz kıvamı koyu olarakta ocaktan alabilir sonradan süt ilave ederek daha kolay soğumasını da sağlayabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.
Ocaktan aldıktan sonra ılınmasını bekleyin ve peyniri ilave ederek karıştırın.
Afiyet olsun.
NOT: Bebeğiniz bu öğünden sonra uzunca bir süre açlık hissetmeyecektir. Haberiniz ola :)

4 yorum:

Unknown dedi ki...

bizim efe maalesef peynir yemiyor.ne çeşit peynirler ve sunumlar ayptık ama başarılı olamadık.birşeylerin içine katıp yedirmeyi bile denedim ama hemen farkediyor.

meldi dedi ki...

Merhaba ben mihlamayı sutsuz olarak yaşından oncede yapıyordum. Çok besleyici ve lezzetli.

Eylem hanım kaşar koyarak deneyebilrisiniz normal peynirden cok daha fazla kalsiyum içeriyor. Mıhlamada tadı pek farkedilmiyor.

Şimdilerde içine yulaf ezmesi de katarak mıhmala yapıyorum. Yine çok güzel oluyor. Faza yapıyorum kendimde yiyorum :)

Unknown dedi ki...

benimde bebeğim 4.ayında 10 ay önce yedirsek olmazmı keçi sütüyle yapılması gerek değilmi 1 yaş öncesinde süt ve bal kullanılmıyor mutlaka yapacağım
birdilimmutluluk paylaşmak dileğiyle

hanimelipasta.com dedi ki...

masal yorum için teşekkürler.
Yalnız bebeğin daha çok küçük mısır unu bebişini rahatsız edebilir. Ben bir keresinde armut rendesi vermeye kalkmıştım oğlum bütün gün ağlamaktan ortalığı yıkmıştı. Aman dikkatli ol.
4 aylık bebeğe vermemeni tavsiye ederim.

Keçi sütü ile yapılması şart değil ama şunu yürekten söylüyorum bir daha bebeğim olursa 6. aydan itibaren inek sütü vereceğim hem de öyle pastörize paket sütü falan da olmaz :) Bebeklerimize içirtmeye çalıştıkları toz mamalardan daha iyi olduğu kanaatindeyim artık...
Sevgilerimle

Hülya
www.bebegiminyemekgunlugu.blogspot.com