19 Ara 2008

Etli Maraş Tarhanası (8.ay+) Bebeğime Çorba

Uzun zaman oldu tarif eklemeyeli fotoğraflamıştım ama öylece makinanın içinde benim keyfimi bekliyorlardı. Bir ara karıştırdımda acaba hangi fotoğraf hangi tarifti diye. Bu kadar tembellik artık yeter ve yeni tariflerle yine buradayım :)



1 kibrit kutusu büyüklüğünde Tranç eti

1 kase maraş tarhanası

1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı un

1 yumurta

1 su bardağı süt

Tereyağ

sıcak su

tuz

Önce düdüklü tencerede eti ve maraş tarhanasını biraz su ile haşlayın ve pişince blendırla parçalayın.

Tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Su ekleyerek topaklanmaması için sürekli çırpın.

Tarhana ve et suyunu ekleyin.

Yumurta ve sütü çırpıp ılıştırdıktan sonra çorbaya katın.

Sarımsağı da doğradıktan sonra kaynayana kadar karıştırın ve en son tuz ekleyin.

Dilerseniz nane ile de çorbayı lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.


*** Uzun zamandır görüntülenmeyi bekleyen Maraş tarhanasını da nihayet bloğa ekleyebildim. Görüldüğü gibi kuru cips gibi ve makarna muamelesi görüyor pişirilirken.

2 yorum:

akçahan dedi ki...

Çok teşekkürler arkadaşım. Benim bebeğim 6.5 aylık, tarifler için teşekkürler. Evde Maraş tarhanası var, baba Maraşlı olunca. 8.aydan önce verilmesi sakıncalı mı acaba ? Sevgiler..

hanimelipasta.com dedi ki...

Teşekkürler Akçahan, yardımcı olabilmek çok güzel. Bebeğini Allah bağışlasın, tarifi et kullanmadan da yapabiirsin, hatta etsiz yap bence:) Biliyorsun ki daha 6. ayda yeni yeni ek gıdalara başlıyoruz ve onlarda yoğurt, meyve, muhallebi türünden oluyor.
Maraş Tarhanalı bir tarif daha var çorbalar bölümünde bir de ona göz at istersen.
Sevgiyle kal
Bebeğine kocaman öpücükler