28 Ara 2008

Tarifleri belirtilen ayından daha küçük olan bebeklere yedirebilmek için BASİT ÖNERİLER!!!

Tariflerimde hangi aydan itibaren verilmesi gerektiğini yazsamda, bazen bu yazdıklarıma kendim de uymayıp daha erken davrandığım zamanlarda oldu.

Örneğin oğlum anne sütünü almayı 10 aylıkken reddettiğinde yiyeceklerinde süt kullanmaya başladım. Çünkü hiç bir şekilde devam sütü veya normal içme sütünü hariçten tüketmedi.

Bebek büyütmede birebir kitapların, kaynakların dediklerini uygulamak yerine gerektiği zaman kendi insiyatifimi kullanmayı veya anneanne yöntemlerini kullanmayı tercih ettim.

Seçim sizin aşağıda bir kaç tane nacizane önerim var bir göz atın derim ;)

** Süt yerine su kullanın.

** Tereyağında unu kavurmayın. Bunun yerine, halis zeytinyağını çorbanız haşlandıktan sonra servis yaparken çorbanın üzerine çok az gezdirip karıştırın.

** Un kullanmak yerine çorbanızın içine 1 adet patates veya bir miktar pirinç ekleyebilirsiniz. Böylelikle çorbanız doğal yollarla nişasta kazanmış ve bu sayede koyulaşır.

** Hangi sebzeyi kullanacaksanız iri iri dilimleyip çok az su ile düdüklüde pişirirseniz vitamin kaybını en aza indirgeyebilirsiniz.

** Bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar yiyeceklerinde tuz ve şeker kullanmamanız daha sağlıklıdır.

** Hangi ayda hangi besinleri tüketmesi gerektiğini dikkate almak bebeğinizin gaz ve hazımsızlık sorunu çekmesini en aza indirger.

Hiç yorum yok: