250 gr. kuzu gerdan
4 kaşık un
2 kaşık tereyağ
4 kaşık yoğurt
1 yumurta
1/2 limon suyu
1 bardak süt
1 diş sarımsak
Sıcak su
Tuz, karabiber
Öncelikle kuzu gerdanı düdüklü tencerede 25 dakika kadar haşlıyoruz. Suyunu süzüp etleri didikliyoruz.Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavuruyoruz ve etin suyu ile sütü dökerek topaklanmaması için çırpıyoruz
Yoğurdun içine yumurtayı kırıp limonun suyunu da ilave ettikten sonra ılıştırıp çorbaya katıyoruz.
Didiklenen etleri de ekleyip sarımsağını katıyoruz ve göz göz olana kadar pişiriyoruz.
En son tuz ve karabiberle lezzetlendirerek çorbayı tamamlıyoruz.
Afiyet olsun
** Ben kuzu gerdan yerine kurban etinden olan kocaman bir kemik parçasını kullanıp onun etini attım çorbaya. Yine de çok lezzetli oldu.
Yalnız serviste normalde düğün çorbasının üzerine, yağ eritilip biraz pul biber kızdırılarak servis yapılır. Elbette biz de amaç bebek yemeği olduğu için biber kullanmıyoruz. Ben biraz kemik suyunda az salçayı kızdırıp döktüm.
4 yorum:
hımm eminim enfes olmuştur...bebişlere afiyet olsun..metehan için deniycem bu çorbayı..
teşekkürler cnm..
Teşekkürler canım
ee şimdiden afiyet olsun diyeyim :)
Çok güzel bir çorba. Hiçbir bebeğin reddedeceğini sanmıyorum. Ellerine sağlık.
Bloğunu listeme ekledim.
Sevgiler
düğün çorbasını çok severim ama hiç yapmamıştım. 1 yaşındaki kızıma yaptım ve mm mmm yaparak 2 tabak üst üste içti. çok besleyici ve lezzetli. tarif için teşekkürler.
Yorum Gönder