2 Oca 2009

Evde Ne Varsa Çorbası (6.ay +) Bebeğime Çorba

1 patates

1 havuç

1 soğan

1 diş sarımsak

2 kaşık un

1 kaşık tereyağ

1 su bardağı süt

sıcak su


Patates, havuç ve soğanı doğrayıp düdüklü tencerede 5 dakika haşlayın ve açınca blendırla parçalayın.

Tereyağını eritip unu kavurun,salçayı koyup çevirin ve sütü döküp topaklanmaması için sürekli çırpın.

Sebze püresini de döküp koyu olursa sıcak su ilave edin.

Afiyet olsun.

6 yorum:

Şekerci Butik dedi ki...

selam hülyacım,

çorba harika görünüyor ellerine sağlık öncelikle..

demek kuzuların isimleri aynı..hehe süper..

maşallh yakışıklı oğluşa bu arada..

sevgiler cnm...

şeker pasta dedi ki...

Hülyacım Panna Cottayı denemene ve beğenmene sevindim. Sen ağız tadına göre tabi ki jelatin miktarını azaltabilirsin.
Ellerine sağlık...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bebekler için yazdığınız tarifleri okudum ellerinize sağlık benim de 5.5 aylık bir oğlum yakında ek gıdalara başlıycaz yanlız bnm bildiğim kadarıyla bebeklere yağ, tuz, şeker verilmemesi gerekiyor. sizin tariflerinizde bunlar var. bebeklere verilmesi bir sorun olur mu?

hanimelipasta.com dedi ki...

Sevgili arkadaşım senin de bebeğini .allah bağışlasın.
Tarifler de yağ, tuz, şeker var ama daha önceki tariflerime ve uyarılarıma bakarsan daha ufak bebeklerde nasıl davranmamız gerektiğini belirtmiştim.
Tekrarlayayım, 1 yaşına kadar bebişlerimize tuz ve şeker içeren gıdalar hazırlamıyoruz. Yağ ise halis zeytinyağı kullanarak yemeğini pişirdikten sonra azıcık ilave ediyoruz.
Yani şöyle yapabilirsin; tariflerde belirtilen sebzeler ne ise ya da evinde ne varsa güzelce düdüklüde haşlayıp, blendırla pürüzsüz hale getirerek 1 kaşık da yağ eklersen çorba tamamdır :)

Ben tuz, şeker ve sütü 1 yaşını doldurmasını beklemeden 10 aylıkken çok az olacak şekilde vermeye başladım. Tabii oğlumun 10 aylıkken anne sütünü bırakmasının bunda etkisi çok. Hiç bir sorunda yaşamadım.
Karar sizin
Karar sizin :)
Sevgiler

mukanes dedi ki...

sevgili bebeğimin yemek günlüğü,tarifleriniz icin cook tesekkürler.16 aylık bir oğlum var,özellikle hiç muhallebi yememişti bugune kadar.hurmalı muhallebinizi cok seviyor.ellerinize saglık.ancak corba tariflerinizde genelde süt kullanılıyor.bu konuda paylasmak istedigim nokta,süt gibi kalsiyum içeren besinlerin sebze ve ette bol miktarda bulunan demirin emilimine engel olması.sonrasında da bebeklerimiz demir eksikligi nedeniyle ilac alıyorlar.yogur sür ve peynir gibi besinleri yemekle birlikte değil de 1 saat önce veya 2 saat sonra vermek daha faydalı olabilir.hoşçakalın

hanimelipasta.com dedi ki...

Sevgili mukanes ilgin için öncelikle teşekkür ederim.

Doğru çorbalarımın çoğunda süt var çünkü Metehan için yaptığım çorbaları biz de tüketiyoruz ve ben süt tadını çorbada seviyorum, oğlum da öyle. Şükürler olsun demir eksikliği problemimiz hiç olmadı ama uyarınız için sağolun bundan sonra kulağıma küpe olsun :)