26 Oca 2009

Rotavirüs' le Savaş ve Cengaver Ben :(

Perşembe günü her şey olağan seyrederken Metehan birden bire İstifra etmeye başladı. Hoppalaaaaaa bu da neydi böyle oğlum derken daha temizlemeye fırsat vermeden hoopp bir daha , bir daha ve bir daha. Bir terslik vardı. Acaba yediği bir şeymi dokundu diye bütün günü şööyle bir süzgeçten geçiriyorum yooo.

Yine polyannalığı elden bırakmıyorum; "Olsun oğlum bir daha yeriz dimi paşam" diye hem onu hem kendimi teskin ediyorum. Temizlik konusuna hiç girmeyeyim :(
Ne denesem olmuyor yemiyor, yemiyorr... Artık paşamda hal de kalmadı öylece yatıyor eee artık panik zamanı doğru hastaneye.

Doktorun tanısı şimdilik gribal enfeksiyon ama ishal olursa rotavirüs olabileceği konusunda uyarıyor. Yine bir poşet ilaçla eve dönüyoruz. Ateş yok, ishal yok ama çocuğumda hal de yok iştahta.

Hemen netten araştırıyorum neymiş bu
"rotavirüs" ?
İyi de bize uymuyor derken peşpeşe kusmalar yüzünden geceyarısı yine hastaneye taşınıyoruz. Tahliller yapılacak ee tabiiki kaçınılmaz gerçek, Serum. O kadar zorki bizim miniciği serumla zapdetmek ve onu bu şekilde görmek :( Serumu bekliyoruz sabah 07.00 sularında nihayet biterken doktor geliyor, teşhis "rotavirüs". O esnada müşade altındaki bir diğer bebeğe 3.serumu takılıyor onda da aynı problem. Başımda sanki kocaman bir fil oturuyor. Allahım olamaz buralarda duramam derken serumun peşine yedirmeyi deniyoruz. Kusarsa oradayız çünkü henüz ishal yok. Kusmaması için dualar ediyorum veee taburcuyuz :)

Evde bütün belirtiler başgösteriyor ve doktorun dedikleri aklımda "hemen getiriyorsunuz"
Yo yooo başedebilirim hımm nerede bizim "reflor", ve bulantı fitili? derken hafta başına hastalıklı seyirle ulaştık.

Hala bulantısı, zaman zaman kusması ve tabiiki ishali devam etsede keyfi yerine gelmeye başladı. Bugün 5. günümüz artık. Bu illette maalesef herhangi bir tedavi yok. Tek yapılması gereken çocuğa sıvı takviyesi ve ishali kesecek gıda alımı.

Ben de bunun için uğraşıyorum tek yediği sabahları nane+limon+zencefil suyuna bisküvi, öğlen daninonun bisküvili yoğurdu, muz püresi, akşam da 2 kaşık muhallebi
Tek derdim 2 kaşık olsun ama en azından midesinde dursun.
Ben de benden geçtim çok yorgunum ve uykusuzum. Artık Virüsün rota değiştirmesi için bekliyorum.

9 yorum:

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım. Acil şifalar diliyorum.

Çocuklar hasta olunca hiç bir şey düşünülmüyor...

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum.Sevgiler...

Şekerci Butik dedi ki...

çok geçmiş olsun canım... :(

hanimelipasta.com dedi ki...

Çok teşekkür ederim Sevgili Zerrin, Müjde ve Şirin.
Destek almak çok güzel :)
Öpüyorum

GAMZELİ ANNE dedi ki...

çok geçmiş olsun hemencik iyleşir inşallah:((

Pelin dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Oğlum küçükken yine bir salgın şeklinde gelmişti bu virüs biz de nasibimizi almıştık. Can sıkıcı ve çok yorucu bir hastalık. Ama üzülme iyi bir bakımla hemen toparlıyorlar.
Sevgilerimi gönderiyorum.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Bugün daha iyidir inşallah canım.

yorumun için teşekkür ederim canım. Ne tesadüfmüş gerçekten :))
Eminönü tarafında mutlaka birileriyle karşılaşmak mümkün oluyor :)) Ayak üstü de olsa hoş sohbetler gerçekleşiyor :))

Fırın alacağım demişin iyi günlerde kullanmanı dilerim.

Kitchen Aid için daha uygun yerler olduğunu söylemişin ne kadar arada fark var canım. Bir arkadaşımda istiyor da ona söyleyeceğim. Hem yer olarak da söylersen :))
Esse de pahalı biliyorum. fiyatının inmesini bekledim ama olmadı. Hediye çeki ile uygun fiyata gelmiş oldu açıkcası bana...

Sevgiler...

hanimelipasta.com dedi ki...

Sevgili Gamzeli Anne ve Pelin temenni ve yorumlarınız için sonsuz teşekkürler. Emin olun her bir yorum beni daha zinde tutuyor diyebilirim.

Sevgili Zerrin bebişim bugün itibarıyle iyice toparladı diyebilirim Allah'a şükür :)

Kitchen Aid'i ben Kasımpaşadaki mutfakçılarda sordum. Fiyatları ise 600 lira civarında diyebilirim. Tabii pazarlığa da bağlı. Eğer arkadaşın almayı düşünüyorsa bence ufak dükkanları seçmesini tavsiye ederim. Marka olmuş isimler girdiğinizde hiç ilgilenmiyorlar bile, fiyatlarda uçmuş. Ben de bir firmanın kartı var. "Özköse mutfak" istersen sana adresini mail atarım yine canım

EBRU dedi ki...

Çok geçmiş oldun. 2 hafta önce benim kızımda rotavirüs mikrobuna madur kaldı. Doğduğunda sarılık olduğu için 10 gün sürekli doktora gittik. Ama kimse bize bu aşıdan bahsetmedi. 3. ayında kontrole başka bir doktora gittiğimizde ondan öğrendik 2 aylıkken yaptırmamız gereken bu aşıyı. Akşam gayet neşeli yatmışken sabah 7,5'ta uyandı ve kusmaya başladı. Doğduğundan bu yana (kızım 1 yaşına girdi) hiç kusmadığı için kustukça korkuyor ve sürekli ağlıyordu. 3-4 gün sonra ishalde başladı ama ateş hiç olmadı. Allahtan İpek kilolu bir çocuk olduğu için ayakta atlattık. Gerçekten zor bir hastalık çocuk perişan oldu.
Tekrar büyük geçmiş olsun.