3 Mar 2009

Bulgurlu Mercimek Çorbası (8.ay+) Bebek Çorbası


MALZEMELER:

2 parça etli kuzu kemiği
1 bardak kırmızı mercimek
1/2 bardak bulgur
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
4 ç. kaşığı un
1 bardak süt
1 yumurta
Sıcak su

YAPILIŞI :

Düdüklü tencereye kemikleri, mercimek ve ince doğranmış soğanı koyup, üzerlerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip pişirin. Piştikten sonra kemiği alıp etini ayıklayarak karışıma ekleyin.

Tereyağı tencerede eritin ve unu kavurun. Üzerine süt ilave ederek topaklanmaması için iyice çırparak açın.

Düdüklüde haşlanan mercimekli karışımı tencereye ekleyip, bulguru da ilave edin.

Bir kenarda süte yumurtayı kırıp çırpın ve ılıştırıp çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın.

Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ilave ederek seyreltin.

Sarımsağı rendeleyip katın.

Kaynadıktan sonra tuz ile lezzetlendirip parçalayıcı ile çorbayı pürüzsüz kıvama getirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: