1 Ara 2008

Yulaf Ezmeli, Tahin+Pekmezli Yoğurt (6.ay+) Bebeğime Tatlı


1 tatlı kaşığı pekmez

1 tatlı kaşığı tahin

1 muz (8 aydan küçükler için yarım muz kullanın)

1 kase yoğurt

2 yemek kaşığı yulaf ezmesi



Muz ve yoğurdu parçalayıcıdan geçirip pürüzsüz hale getirdikten sonra yulaf ezmesi, tahin ve kardeşi pekmezi ekleyip bir güzel karıştırın.

Ben buna enerji yoğurdu diyorum :)

Afiyet olsun

2 yorum:

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

Merhabalar sitenizi yeni rastladım, çok güzel tarifler vermişsiniz elinize sağlık.. oğlum 20 aylık ne yazık ki bizde iştah probleri yaşıyoruz tariflerinizin çoğunu yapıyorum yapmadıklarımda var içlerinde görünce izleyiciniz oldum üstelik resimli olmalarıda çok güzel ..
Bir sorum olacak aralarda yulaf ezmesini katın diye okuyorum ben yulafı kahvaltıda kuru üzüm ve kayısı ile haşlayıp diğer malzemeleri ekliyordum.Kuru atılınca sorun olmuyormu! ayrıca bir ortak noktamız daha bizde pütürlü yiyemiyoruz henüz her gören aa ! niye diyor o zaman etkilenip hadi diye başlıyorum alıştırmaya boşuna çıkmıyor oğlum bu dişler diye söylenerek :) yedirmeye ağzında tutuyor yutkunma güçlüğü çekiyor bazen çıkartıyor böyle yapınca ben kızıyorum çoğunda benimde bu aydan sonra psikolojimizi bozmaya ne gerek var dimi! yemek yedirmek zaten zordu şimdi işkence oldu.. üstk solunum yolları hastalığımız eklenince üstüne kusmaya başladı ben yine blendra döndüm.. kim nederse desin artık! kendi yiyeceği günlerde gelecektir hep böyle bebek kalmayacak ya!.. ne oğlum üzülsün ne ben diyorum.

Çok uzattım kusura bakmayın :)

Sevgilerimle

hanimelipasta.com dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili Selda (apsuwa).

Bebeğinizi Allah bağışlasın. Eğer içini rahatlatacaksa sana şunları söyleyeyim, oğlum 2 yaşını neredeyse 10 gün sonra dolduracak ama hala herşeyi blendırdan geçirerek yediriyorum. Kimin ne dediği de hiç mi hiç umurumda değil. Herkesin çocuğu birbirinden farklı bizimki de böyle ne yapalım :)
Ömrünü çorba, püre vs. yiyerek geçirecek değil ya. O da katı besinleri elbette tüketecek. Şimdi öğünlerini atlamadan yesin, gerekli vitaminleri alsın da nasıl alırsa alsın diye bakıyorum. Bazen kendiliğinden oğlum köfte, makarna veya pilavı görünce yemek istiyor ama öğün gibi yemiyor, öyle bir iki kaşık kendisi yiyor tabii ne kadarı ağzına gidiyor siz düşünün :)

İlk zamanlar ben de çok dert ederdim yemiyor diye artık onları aştım sanırım. Artık hiç zorlamıyorum veya oyalamaya çalışıyorum mesela ya mutfakta musluğun önünde suyla oynayarak yediriyorum bayılıyor bulaşık süngeriyle filan oynuyor hemencecik yiyiveriyor:), ya da balkondan filan baktırıyorum "aa kediydi, aa köpekti" derken hüüpp bitiveriyor. Bilmem bu yöntemler seninkinde tutarmı?
Hele de hastayken hiç üstüne gitme daha çok düşman oluyorlar kaşığa. Bir iki lokma karnını tutsun yeter. İyileşince yer nasılsa.

Yulaf ezmesine gelince bebe bisküvisinin çokta iyi bir halt olduğunu düşünmediğim için kahvaltı hariç diğer yoğurt öğünü veya meyve püresi öğünü gibi zamanlarda yulaf ezmesi tercihim. Zaten yulaf yoğurtla birlikte yumuşuyor bir de blendırladıktan sonra hiç sorun yaratmıyor.

Bu arada hastalanınca ıhlamur veya nane-limon veya benzeri bitki çaylarını benim oğlum öyle biberonla filan içmediği için ben de pirinç unu+şeker veya pirinç unu+ bal ile birlikte muhallebi yaparak veriyorum. Faydasını da çok gördüm belki işine yarar :)

Sevgiler, ilgin ve paylaşımın için de çok teşekkürler.

Hülya
bebegiminyemekgunlugu.blogspot.com