7 Mar 2009

%100 DOĞAL PATATESLİ BUĞDAY EKMEĞİ

Bu tarife %100 doğal demek çok doğru gerçekten de içerisinde hiç bir katkı maddesi yok. Tuz olarak deniz tuzu, şeker yerine de pekmez kullanıyoruz. Un ise tam buğday unu olacak.

Ekmeğinizde patates kullanmanız ise ekmeğin uzun süre bayatlamadan kalmasını sağlıyor.

Uzun süredir evde ekmek yapmak istiyordum. Nedendir bilinmez "ekmek yapma makinaları" na karşı bir gıcığım var (evde koyacak yerim yok ya gıcığım işte:). "Aslan Fırınım Ekmek Yapma Makinasına Karşı" diyerek kolları sıvadım, süper de bir ekmek çıktı ortaya. İlk denemeyi geçtiğimiz pazar günü yapmıştım.
Tam 5 gün en ufak bir bayatlama ve küflenme olmadan (ilk defa sıfır ziyansız olarak) bir ekmeği tükettik diyebilirim. Dün de yeniden mayaladım. İkinci denememde içine birazda beyaz un karıştırdım. O da gayet güzel oldu.Sadece tam buğday unuyla ekmeği yapınca bayağı esmer bir ekmeğiniz oluyor ve beyler tarafından ilk başta light mış gibi algılanıyor :) Sırada nohut mayalı ekmek olacak. Beni bakleyin anacımm...

Tarifi ise
HANIMELİ' nde

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika olmuş Hülyacığım.Ellerine sağlık.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ekmek makinası alsam mı almasam mı diye düşünürken en büyük sıkıntım yer sıkıntısı,aslında şu sıralar yoğurt makinası da almak lazım,herşeyi evde yapmak en doğrudu sanırım.Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

Şekerci Butik dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor...


Dünya Kadınlar Günün kutlu ve Mevlid Kandilin mübarek olsun.Allah dualarımızı kabul etsin.

Sevgiler

hanimelipasta.com dedi ki...

Teşekkür ederim Müjde cim. Öpüyorum

Güneş ciğim ekmek makinası konusunda aynı fikirdeydim. Yer sıkıntısı başa bela. Bir kere fırında yapmayı deneyince hiçte zor olmadığını göreceksin şekerim.
Haydi kolay gele

Şirin ciğim çok teşekkürler. Evet Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun :)
Kandiliniz sizlerin de mübarek olsun canım. Güzel dualarına gönülden katılıyorum, AMİİİİİNNNNNN
Sevgiler