27 Kas 2008

Ihlamurlu Muhallebi (6. ay+) Bebeğime Tatlı

Tam hastalık havası. Ben dahil çevremdeki herkes kırılıyor. Oğlumdan da bana geçti, sanırım benden de Mehmet e sirayet edecek umarım bu bir döngü halini almaz. Her akşam ıhlamurumuz ve bilumum ot pusur kaynatılıp içiliyor.
Eh paşazadem prensipli çocuk biberondan sudan başka bişey içmeyince çare, elimdeki her türlü malzemeyi kaşık maması haline getirmekte oluyor.
Gayet lezzetli ve hoş kokolu oluyor. Beyefendi de afiyetle yedi. Deneyin derim.

Malzemeler:

2 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı irmik (8 aydan önce kullanmayın)
2 küp şeker veya 1 kaşık bal veya pekmez
1 bardak demlenmiş "ıhlamur, nane, elma, tarçın, zencefil, ekinezya" karışımı çay

Tüm malzemeyi fokurdayana kadar bir güzel çırparak pişiriyoruz. Eğer şeker kullanmayacaksanız bal veya pekmezi muhallebiyi pişirdikten sonra eklemenizde fayda var.
Miniğinize afiyet, sağlık olsun :)

Hiç yorum yok: