20 Kas 2008

Trabzon Hurmalı Muhallebi (6.ay+) Bebeğime Tatlı

2 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı irmik(10 aydam önce vermeniz rahatsız edebilir dikkat!)
1 tatlı kaşığı dut pekmezi
1/2 bardak süt(1 yaş altına su veya devam sütü kullanın)
1 adet Trabzon hurması(bizimkiler İnebolu hurması:)

Un, irmik ve sütü çırparak pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra hurmaların kabuklarını soyup ekliyoruz ve blendırdan geriçerek pürüzsüz hale getiriyoruz.
En son pekmezi de ekleyerek bebeğinize afiyetle yedirebilirsiniz.

2 yorum:

birdutmasali dedi ki...

:)))
BEBEKLER NELER YİYOR ARTIKK..:)))
GÜLE GÜLE BÜYÜTÜNÜZ, ZİYARETİNİZE ÇK TŞKRLR..
SEVGİLER nUnU

bebeğimin yemek günlüğü dedi ki...

:)) teşekkürler nunu her zaman bekleriz :))