2 Kas 2008

İrmikli Meyve Muhallebisi (8. ay+) -- Bebeğime Tatlı

1 havuç
4 tane siyah erik
1 ufak armut
1 ufak elma
2 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı irmik
1 kesme şeker (1 yaş+)


Meyvelerin hepsini katı meyve presinden geçirerek yaklaşık 1,5 su bardağı kadar meyve suyu elde ediyoruz. Bunun 1 su bardağı kadarını kullanmak yeterli olacaktır. Artanını küçük bir kavanoza koyarak buzlabında ertesi gün kahvaltıda kullanmak üzere muhafaza edebilirsiniz.

Bir kapta un, irmik, şeker ve meyve suyunu karıştırıp fokurdayana kadar çırpma suretiyle pişiriyoruz.

Ben katı olacak şekilde pişirmeyi tercih ediyorum. Çünkü ocaktan aldıktan sonra üzerine bir miktar soğuk süt ekleyip karıştırarak daha çabuk soğumasını sağlıyorum.
** Metehan su hariç hiç bir sıvıyı biberondan almadığı için meyve sularını tükettirmenin tek yöntemi benim için bu şekilde oldu.
Eğer için de irmik kullanmazsanız 6 aylıktan itibaren de bebeğinize rahatlıkla yedirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: