2 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı irmik
1 kesme şeker (1 yaş +)
1-2 çorba kaşığı süt

Narları katı meyve sıkacağından geçirip aşağı yukarı 1 bardak kadar nar suyu elde ediyoruz.
Tavaya narsuyu ve diğer malzemeleri ekledikten sonra çırpma suretiyle fokurdayana kadar çırpma suretiyle pişiriyoruz.
Kıvamı koyu olursa bir miktar soğuk süt ile muhallebiyi açabilirsiniz.
** Pazardan aldım 1 tane eve geldim 1000 tane :) Ne güzel yaratmış Allahım. Çocukların bayıldığı şu süpriz yumurtalardan daha süpriz bana kalırsa.

Muhallebimizin tadında narın o enfes burukluğu hakim. Oğlum ekşi lezzetlerden hoşlandığı için hiç itirazsız yedi. Ayrıca rengi ise muazzam oluyor. Yemesek bile seyretmeye değer değil mi?

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder