1 havuç
1 kereviz (kerevizin saplarını da kullanacağız)
2 parça kuzu kemiğinin suyu
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ (dilerseniz sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
Sıcak su
Öncelikle kuzu kemiklerini 1,5 bardak suda haşlatıp hazır hale getiriyoruz. Ben düdüklü tencereyi tercih ediyorum böylelikle zamandan kazanıyorum.


Tereyağı eritip unu kavurduktan sonra kemik suyunu ekleyip topaklanmaması için iyice çırpıyoruz. Kerevizi, saplarını ve havucu ekledikten sonra biraz daha sıcak su katıp kaynayana kadar çırpıyoruz.
Bir kenarda süt ve yumurtayı çırpıp çorbanın terbiyesi için hazır ediyoruz. Tenceredeki sıcak karışımdan alarak ılıtırsanız terbiyenin çorbada kesilmesini önlemiş olursunuz. Ilıştırılan süt+yumurta karışımından sonra sarımsağı da ekleyip çorbamızı kaynayana kadar karıştırıyoruz. En son tuzunu koymamız şart çünkü terbiyeli çorbalar da tuz çorbayı kesebilir.

Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder