15 Eki 2008

Havuçlu Kereviz Çorbası (10.ay +) -- Bebeğime Çorba

Malzemeleri hazırlamakla başlayalım önce;

1 havuç
1 kereviz (kerevizin saplarını da kullanacağız)
2 parça kuzu kemiğinin suyu
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ (dilerseniz sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
Sıcak su

Öncelikle kuzu kemiklerini 1,5 bardak suda haşlatıp hazır hale getiriyoruz. Ben düdüklü tencereyi tercih ediyorum böylelikle zamandan kazanıyorum.

Kereviz ve havucu rondodan geçiyoruz böylelikle pişme süresi kısalıyor. Kerevizin saplarını da sirkeli suda beklettikten sonra incecik doğruyoruz.







Tereyağı eritip unu kavurduktan sonra kemik suyunu ekleyip topaklanmaması için iyice çırpıyoruz. Kerevizi, saplarını ve havucu ekledikten sonra biraz daha sıcak su katıp kaynayana kadar çırpıyoruz.

Bir kenarda süt ve yumurtayı çırpıp çorbanın terbiyesi için hazır ediyoruz. Tenceredeki sıcak karışımdan alarak ılıtırsanız terbiyenin çorbada kesilmesini önlemiş olursunuz. Ilıştırılan süt+yumurta karışımından sonra sarımsağı da ekleyip çorbamızı kaynayana kadar karıştırıyoruz. En son tuzunu koymamız şart çünkü terbiyeli çorbalar da tuz çorbayı kesebilir.

Blendırdan geçirip pürüzsüz hale getirdiğimiz çorbamız hem çocuğumuz hem de bizler için yemeğe hazırdır. çok besleyici ve çok lezzetli. Dnemeye değer.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: