19 Eki 2008

Maraş Tarhanası (6. ay +) -- Bebeğime Çorba

1 kase, yaprak Maraş tarhanası
1 kase yoğurt
2 adet kuzu kemiği
1 yumurta
4 yemek kaşığı un
Sıcak su

Kuzu kemiklerini suda kaynattıktan sonra kemikleri alıp içerisine maraş tarhanası katıp aynı makarna gibi haşlıyoruz. Zaten piştikten sonra şöyle çırpınca yapraklar hemen dağılıp ufalanıyor. O esnada bir kapta unu yumurtayı ve yoğurdu çırpıp hazırladıktan sonra tarhananın suyuyla ılıştırarak çorbaya döküyoruz kaynadıktan sonra bir tutam tuz koyuyoruz(yaşından sonra). Ancak bebeğinize 1 yaşına kadar tuz ve şeker vermiyorsunuz unutmadan söylemeliyim.
Çorbada yağ kullanmıyorum çünkü zaten kemiğin yağı bence yeterli. Dilerseniz ilerleyen aylarda bebeğinizin çorbasına nane de ilave edebilirsiniz.
** Merak edenler için daha sonra Maraş Tarhanasının fotoğrafını da ekleyeceğim. Bize de eşimin bir öğrencisi bir paket dolusu hediye etmeden önce nasıl birşey olduğu ve nasıl pişirileceği hakkında en ufak bir fikrim yoktu. Çünkü bu tarhananın çok sert bir cipsten hiçte farkı yok. Ben de deneme yanılma yoluyla "bir haşlıyayım bakalım nasıl olacak" diye pişirmiştim sonra öğrendikki doğru yoldaymışım haşlanıp yoğurla pişiriliyormuş :))

Hiç yorum yok: