1 tatlı kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı mısır unu (tepeleme)
Süt
Labne peyniri
Tereyağını eritip mısır ununu güzelce kavurun. Yavaş yavaş süt ekleyerek çırpın. Mısır unu fazlaca sıvı çeker, fokurdadıkça kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ocaktan alıp ılındıktan sonra bir yemek kaşığı dolusu labne peyniri katıp lezzetlendirirseniz bebeğiniz bayılacaktır.
** Mıhlama güzel memleketimin yöresel yemeği ancak tabi biz böyle süt ile değil su ile pişirip bir de kolot peyniri ile tatlandırıyoruz. Ancak paşam için ben süt ü tercih ediyorum. Çeşidi artırmak isterseniz kuru kayısı kaynatıp süt yerine kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder